Osiemnasty numer Whisky jest bardzo amerykański. Colin Hampden-White i Laura Foster zabierają nas w podróż po destylarniach Teksasu i Kalifornii. Okazuje się, że w kraju słynącym z bourbona powstaje także świetna whisky (bez „e”!). Z kolei Charles MacLean przedstawia losy Cutty Sark – losy szkockiej, która opanowała rynek w Stanach tuż po zakończeniu prohibicji. W tekście Jana Urbana można tym razem zapoznać się z historią jednej z największych korporacji alkoholowych – Brown-Forman. Jak pomocnikowi aptekarza udało się stworzyć światową potęgę? Oprócz tego wiele nowości ze świata szkockiej whisky.

Wakacyjny czas wolny warto poświęcić literaturze.W najnowszym Whisky w dziale Kryminał z whisky w tle znajdą państwo opowiadanie Roberta Ostaszewskiego. Dowiedzą się państwo także, jak doszło do największej mistyfikacji w dziejach szkockiej poezji…

Na łamach siedemnastego numeru Whisky Colin Hampden-White przedstawia państwu Georgie Bell. Pomimo młodego wieku jej CV jest imponujące. Obecnie pracuje jako Brand Ambassador w Bacardi. Jarosław Urban po raz kolejny zabiera Państwa do Stanów – tym razem w jego artykule można zapoznać się historiami bourbonowych arystokratów, czyli rodzinami Beamów i Samuelsów. W nowym numerze sprawdzamy także, czy historyczny podział na szkockie regiony whisky jest nadal aktualny.

WHISKY MAGAZYN 16 PL OKLADKA
Nr 16
Luty/marzec 2017

W szesnastym numerze „Whisky” zapoznają się Państwo między innymi z historią człowieka odpowiedzialnego za poprawne funkcjonowanie wielu szkockich destylarni – Ronnie Lee odpowiada za konserwację starych młynów w destylarniach. W numerze także o rosnącej popularności rzemieślniczych destylarni w USA. Z kolei w nowym cyklu Jarosława Urbana będziemy Państwu przybliżać świat bourbonów. 

Grudzień 2016/Styczeń 2017
Nr 15
Grudzień 2016/Styczeń 2017

Świąteczno-noworoczny numer zawiera bardzo ciekawą analizę sukcesu whisky zbożowej. Zachęcamy także do zapoznania się z wywiadem z Jerzym Gruzą, który przenosi czytelnika w świat PRLowskiego filmu i absurdu. W numerze znajduje się ciekawy materiał o szampanach, których w tym okresie nie może zabraknąć na naszych stołach.

Zapisz

Zapisz

Zapisz

12345...